Planerad parning hösten 2020 Peigi – Papput

Hösten 2020 (augusti/september) planerar vi att para Ripfinnarens ZME Peigi med Norrlands Guidens Papput. Bägge föräldrardjuren kommer från mycket starka jaktlinjer som levererat många och höga premier vid jaktprov.

Vi tror att denna parning kommer att ge valpar:

  • Som är socialt välutvecklade
  • Med stabil mentalitet
  • Som är kommunicerbara
  • Med god dresserbarhet
  • Som har god viltfinnarförmåga
  • Som är tidiga i ståndet
  • Med mycket stor jaktlust

SE27409 /2016 Ripfinnarens ZME Peigi  (HD : B, CLAD : Fri, PRA : Fri )

e  Nordfjällets RR  Ziba (SKL hund)

u  Heggelifjellets Messi  ( SJCH, SUCH )

Jaktprovsmeriter :

3 X 2 UKL, 2 ÖKL, 1 ÖKL m VP (Viltpris/Fällning och apport)

Utställning :

2 X Excellent o Cert

 

 

Peigi är en hund med väldigt stor jaktlust. Hon arbetar energiskt och uthålligt med hög intensitet. På både fjäll och fält är hon en mycket säker fågelfinnare . Ståndet är fast och hon presenterar/avancerar djärvt och precist på fågel och är komplett lugn i flog och skott. Apport är bland det roligaste hon vet . Samarbetsvilja och stor kontaktbenägenhet har gjort att hon varit lättdresserad och receptiv i sin inlärning. Med en god social förmåga så har det aldrig varit några problem i kontakten med andra hundar eller människor. Hon är en social och trevlig familjehund och i inomhusmiljön är hon lugnet själv.

Stamtavla Ripfinnarens ZM Peigi (Klicka på bilden för att förstora)

Nordfjällets RR Ziba – mamma till Peigi – har levererat 3 kullar med mycket framgångsrika och duktiga hundar. I hennes första kull har två av valparna blivit Jaktchampions (SJCH ) – Ripfinnarens ZM Enya och Ripfinnarens ZM Astrid. Ziba har för säsongen 2019 tilldelats SISK vandringspris – SASCA´s Krus. Priset tilldelas den tik vars avkommor fått flest poäng i jaktprov.

Far till Peigi är Heggelifjellts Messi som är dubbelchampion (SJCH, SUCH).

Morfar till Peigi är Irmûns May Rimi som på Fält VM har placerat sig på 3:e plats individuellt.

SE36168/2018 Norrlands Guidens Papput (HD: A, CLAD : Fri, PRA : Fri)

e Norrlands Guidens Mammut (SJCH)

u Erin vom Kappelenpfad (SM-vinnare 2017 Fjäll/Höst och Fjäll/Vinter) 1 SKL m Cert

Jaktprovsmeriter

1 UKL, 1 ÖKL

 Norrlands Guidens Papput:

” Papput är en väldigt trevlig familjemedlem. Han är social, tillgiven och älskar alla. Hans favoritplats är mitt i familjen och gärna i någons varma armkrok. Inomhus är han en mycket lugn kille.

Glad energi är nog den bästa beskrivningen på Papput, då han ofta försöker få igång sin omgivning i lek och bus och han är lätt att tycka om. Inget har varit svårt med honom. Matning, kloklippning, tältning och långa bilresor har aldrig varit problematisk.

Han är en hund som gärna ligger på gränsen eller över det tillåtna, men som snabbt accepterar tillsägelser och sin plats i flocken. En mycket lättlärd och lättsam hund som äger stor nyfikenhet på sin omgivning.

 

Jaktligt kommer hans arbetsfokus och energi till sin rätt. Han var tidig i sin utveckling och han behövde mycket få träningsdagar i fjället för att hela jaktförloppet skulle sitta. Papput har stor jaktlust och jagar i stort format med stor glädje och energi. Han har visat sig vara väldigt djärv i fågel och har tryckt fast både tjäder och löpande fasaner. Bara 15 månader gammal jagade jag lika mycket och bra med honom som med vilken hund som helst. Apporten sköter han både med lydnad och med lust.

 

Papput är en mentalt stark hund som håller ut långa och varma jaktdagar. Han har en stark tävlingsinstinkt och vill gärna ligga först i terrängen. Hans goda fysik tillåter hög fart och långa pass, utan att mattas av.

Han visade sig tidigt vara en mycket stark sökare i all vind och olika förhållanden.

Papput tog sig ända till final i norska derbyt, och trots tunga förhållanden fick han mycket goda kritiker alla tre dagarna.

Då han fått 1HP ukl valde jag att starta honom i ökl. Som sin mor och bror fick han en 1ökl på första försöket. Alla tre kullsyskonen som gått prov är därmed klara för segrarklass.

Papput fyller två år 31/5.

En spännande ung irländare från högt meriterade jaktliga linjer. ” (Vegard Davidsen ägare till Papput)

Stamtavla Norrlands Gudens Papput  (Klcka på bilden för att förstora)

Sök på Norrlands Guidens Papput i YouTube för fina filmer på Papput.