Parning 2020 Ripfinnarens ZM Enya och Norrlands Guidens Papput

Tidigare parning med Ripfinnarens ZM Enya har gett väldigt gott resultat. Därför har vi nu parat SJCH Ripfinnares  ZM Enya med Norrlands Guidens Papput. Valpar väntas i slutet av januari 2021.

Vi tror att denna parning kommer att ge valpar:

  • Som är socialt välutvecklade
  • Med stabil mentalitet
  • Som är kommunicerbara
  • Med god dresserbarhet
  • Som har god viltfinnarförmåga
  • Som är tidiga i ståndet
  • Med mycket stor jaktlust

SE29352/2015 Ripfinnarens ZM Enya (HD: B, CLAD: Fri, PRA: Fri)

e Nordfjällets RR Ziba

u Heggelifjellets Maddox

Titel:

Svensk Jaktchampion (SJCH)

Jaktprovsmeriter:

2 UKL, 1 UKL, 1 UKL m HP, 2 ÖKL, 1 ÖKL, 1 ÖKL m VP (Viltpris/Fällning och apport), 3 SKL m CK, 1 SKL m Cert, 1 SKL m Cert o VP, 3 SKL, 2 SKL, 2 SKL

Jaktprovskritik ( K Frändegård)

”IRST Ripfinnarens ZM Enya SE29352/2015 äg o för Tommy Hagerlund
Enya startar i mycket bra fart och stil, avsöker marken i stora fina slag i både med- och motvind, god kontakt. Fortsätter i senare släpp sitt mycket goda sök, gör ett stort väl anlagt medvindsslag, står, reser på order, komplett lugn i flog och skott. Apporterar den fällda fågeln korrekt. Stöter i medvind och respekterar, visar även sekundering. En duktig hund som idag välförtjänt får 1 ökl 30 min VP ”

Utställning:

Excellent i jaktklass

”Enya är en tik med  hög kapacitet. Hon agerar med utmärkt fart och stil och med hög intensitet. Hon har en skarp näsa och är en god fågelfinnare. Hon är ståndfast med en precis och djärv avance. Lugn i flog och skott och en utmärkt apportör. Hon går stort och friskt men med god kontakt. Enya är receptiv och samarbetsvillig och har varit tidig i sin inlärning både vad gäller dressyr/fågelhantering och apport. Hon har god social förmåga, fungerar bra med andra hundar men har ändå en stor personlig integritet. Hon är en fin familjehund.” (Tommy och Lena Hagerlund ägare)

Stamtavla Ripfinnarens ZM Enya (klickaför att förstora)

Nordfjällets RR Ziba – mamma till Enya – har levererat 3 kullar med mycket framgångsrika och duktiga hundar. I hennes första kull har två av valparna blivit Jaktchampions (SJCH ) – Ripfinnarens ZM Enya och Ripfinnarens ZM Astrid. Ziba har för säsongen 2019 tilldelats SISK vandringspris – SASCA´s Krus. Priset tilldelas den tik vars avkommor fått flest poäng i jaktprov.

Far till Enya är Heggelifjellts Maddox som är meriterad ett flertal gånger i segrarklass

Morfar till Enyai är Irmûns May Rimi som på Fält VM har placerat sig på 3:e plats individuellt.

SE36168/2018 Norrlands Guidens Papput (HD: A, CLAD : Fri, PRA : Fri)

e Norrlands Guidens Mammut (SJCH)

u Erin vom Kappelenpfad (SM-vinnare 2017 Fjäll/Höst och Fjäll/Vinter) 1 SKL m Cert

Jaktprovsmeriter

1 UKL, 1 ÖKL

  Norrlands Guidens Papput:

” Papput är en väldigt trevlig familjemedlem. Han är social, tillgiven och älskar alla. Hans favoritplats är mitt i familjen och gärna i någons varma armkrok. Inomhus är han en mycket lugn kille.

Glad energi är nog den bästa beskrivningen på Papput, då han ofta försöker få igång sin omgivning i lek och bus och han är lätt att tycka om. Inget har varit svårt med honom. Matning, kloklippning, tältning och långa bilresor har aldrig varit problematisk.

Han är en hund som gärna ligger på gränsen eller över det tillåtna, men som snabbt accepterar tillsägelser och sin plats i flocken. En mycket lättlärd och lättsam hund som äger stor nyfikenhet på sin omgivning.

 

Jaktligt kommer hans arbetsfokus och energi till sin rätt. Han var tidig i sin utveckling och han behövde mycket få träningsdagar i fjället för att hela jaktförloppet skulle sitta. Papput har stor jaktlust och jagar i stort format med stor glädje och energi. Han har visat sig vara väldigt djärv i fågel och har tryckt fast både tjäder och löpande fasaner. Bara 15 månader gammal jagade jag lika mycket och bra med honom som med vilken hund som helst. Apporten sköter han både med lydnad och med lust.

 

Papput är en mentalt stark hund som håller ut långa och varma jaktdagar. Han har en stark tävlingsinstinkt och vill gärna ligga först i terrängen. Hans goda fysik tillåter hög fart och långa pass, utan att mattas av.

Han visade sig tidigt vara en mycket stark sökare i all vind och olika förhållanden.

Papput tog sig ända till final i norska derbyt, och trots tunga förhållanden fick han mycket goda kritiker alla tre dagarna.

Då han fått 1HP ukl valde jag att starta honom i ökl. Som sin mor och bror fick han en 1ökl på första försöket. Alla tre kullsyskonen som gått prov är därmed klara för segrarklass.

En spännande ung irländare från högt meriterade jaktliga linjer. ” (Vegard Davidsen ägare till Papput)

Stamtavla Norrlands Gudens Papput  (Klcka på bilden för att förstora)

Sök på Norrlands Guidens Papput i YouTube för fina filmer på Papput.